Recipe • Bananenbrood

   
  De onbekende geur van een mengsel van verschillende ingrediënten 
  vult het huis. Ik haal diep adem en geniet ervan.
  Nieuwsgierig open ik soms heel eventjes de oven. Om te kijken of 
  alles goed gaat. De geur wordt steeds sterker en alleen
  maar fijner. Het geluid van de kookwekker haalt me uit mijn 
  concentratie. Joepie. Het bananenbrood is klaar. 


  Vrijdags is altijd mijn vrije dag. Op die dag werk ik altijd aan 
  mijn projecten en probeer ik de stapel " Dit moet nog gebeuren 
  maar ik heb hier geen zin in " weg te werken. 
  Vandaag schoof ik dat eventjes opzij en bakte ik een overheerlijk
  bananenbrood. 

  Het was de eerste keer dat ik een bananenbrood bakte, dus het was
  allemaal eventjes spannend. Maar ik kan opgelucht zeggen dat ie 
  gelukt is en dat ie overheerlijke smaakt. En dan heb ik niks 
  gelogen. Ik ben er zo weg van dat ik het recept met jullie ga 
  delen. Het recept is afkomstig van de groene meisjes. Ik heb het
  recept uit hun super mooie kookboek gehaald , maar online staat 
  dit recept ook en variaties hierop. 

  Ingrediënten  
  
    •  3 rijpe bananen + 1 ter decoratie
  •  1 eetlepel citroensap 
  •  2 eetlepels plantaardige olie 
  •  85 gram suiker 
  •  210 gram rijst of spelt meel
  •  50 gram havervlokken
   een snuf zout 
   1/2 theelepel bakpoeder
  •   1/2 theelepel baking soda 

    Wat heb je nodig 
  
    Houten lepel 
  Cakeblik 

  Wat ga je doen • 

    Verwarm je oven voor op 190 graden
  Prak in een kom de bananen fijn. Voeg hier het citroensap , de olie en 
   suiker aan toe. Roer door met een houten lepel.

  Mix in een andere kom het rijstmeel , de havervlokken , het zout , 
   bakpoeder en de baking soda.
  
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer héél rustig door met een
   houten lepel. Door rustig te roeren voorkom je dat het beslag gaat 
   'bruisen'. De baking soda , bakpoeder en meel kunnen een soort chemische 
   reactie geven als je te hard mixt.

  Vet een cakeblik lichtjes in met olie en schep het beslag in het blik. 
   Snijd de banaan in de lengte doormidden en leg op de cake. Zet het brood
   voor 45 minuten in de oven.

  In het originele recept hebben de groene dames er nog heerlijke vegan 
  chocolade aan toegevoegd. Omdat ik een beetje probeer om op de gezonde tour
  te gaan , heb ik deze dus weggelaten. Desondanks is het brood nog steeds om
  van te smullen. Ik ga 'm zeker vaker maken. Iedereen hier thuis is er ook 
  helemaal weg van. De helft hebben we al opgegeten. hihihi.

  Heb jij wel eens bananenbrood gebakken?

 ( Tekst van het recept is afkomstig uit het boek van de groene meisjes. )




16 opmerkingen

  1. Pff klinkt heerlijk! Geniet van je weekens, x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yummm, dat klinkt echt super lekker!! xx.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me Superlekker! Heb al Banana pancakes gemaakt maar dit nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit bananenbrood ziet er echt mega lekker uit! De geur als je aan het bakken bent is altijd zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeeeh dit doet me eraan herinneren dat ik dit SNEL weer eens moet maken!! Vorig voorjaar was ik hier ook helemaal fan van. Die van jou is prachtig gelukt! Vandaag ga ik maar eens bananen inslaan (het is toch het beste om ze eerst nog even goed te laten rijpen?) Jammie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ziet er goed uit, bij mij was dit de eerste keer niet zo'n succes.. x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo lekker, dit kan je toch niet laten staan? (Danwel met of zonder een flinke veeg Nutella eroverheen).

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk om te lezen! Ik eet zelf regelmatig bananenbrood buiten de deur maar moet het echt eens zelf gaan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit wil ik nog steeds zo graag eens maken, telkens komt het er niet van en wanneer ik dan een recept zie denk ik jaaa, moet ik snel doen hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ooooh ziet er echt veel te lekker uit dit! Dit wil ik morgen eens proberen, in de hoop dat het ook niet zo'n mislukking wordt zoals een andere keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oh heerlijk! Dit receptje staat echt al jaren op mijn lijstje, maar er is nog geen momentje gekomen dat ik dit heb kunnen maken. Nu ik je prachtige foto's heb gezien en hoe lekker jullie het vonden, ga ik hier zeker tijd voor maken! X

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hmmm wat een heerlijk recept deel je met ons! Ik ben echt dol op bananenbrood, absoluut een van mijn favoriete healthy snacks <3

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze klinkt goed en ziet er helemaal niet ingewikkeld uit. Misschien dat ik hem straks ga maken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie.